DJ ERSİN FORUM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

DJ ERSİN FORUM

Türkiyeni En İyi Paylasım Platformu
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Bolu Kebabı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
YaGMuR
moderator
moderator
YaGMuR


Kadın
Mesaj Sayısı : 50
Yaş : 34
Reputation : 0
Kayıt tarihi : 24/05/09

Bolu Kebabı Empty
MesajKonu: Bolu Kebabı   Bolu Kebabı Icon_minitimeCuma Mayıs 29, 2009 9:55 pm

Malzemeler;
4 Adet palıcan
400 gr kuşbaşı doğranmış et
2 Adet soğan
250 gr mantar
2 Adet domates
Yarım çorba kaşığı salça
1 Su bardağı et suyu veya su
Sıvıyağ
Tuz, karabiber
Süslemek için :
Domates ve dolmalık biber dilimleri

Hazırlanışı
Patlıcanların ortasını uzunlamasına kesin ve tuz serpin.
Yarım saat sonra yıkayıp, kurulayın ve arkalı önlü kızartın.
Kestiğiniz patlıcanların ortasını açın.
İç kısmını bıçakla hafifçe keserek çıkarın ve küçük doğrayıp bekletin.
Diğer yandan, etleri bir tencereye alın.
Etler suyunu çekine dek kavurun.
Suyunu çekince içine yarım su bardağı sıvıyağı ve doğranmış soğanı ekleyin.
3-4 dakika daha kavurup rendelenmiş domatesleri ve doğranmış patlıcan içlerini ekleyin.
2 dakika daha kavurup, etlerin üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su ekleyin.
Tuzunu ve karabiberini ayarlayarak etler yumuşayana dek pişirin.
Mantarları boyuna dilimleyip limonlu suda haşlayın.
Ateşten alıp, delikli kepçe ile çıkararak etlere ilave edin.
Hazırladığınız etli karışımı ortasını oyduğunuz patlıcanların içine doldurun.
Et suyuna salçayı ekleyip ezerek tepsiye boşaltın.
Patlıcanları yayvan bir tencerede pişirin.
Domates ve dolmalık biber dilimleri ile süsleyerek servis yapın.
Bolu Kebabı 461
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Bolu Kebabı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Bolu Son Dakika Haber Sitesi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DJ ERSİN FORUM  :: DJ-€RSiN FORUM ÖzeL :: DJ-€RSiN FORUM Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: